Background Image

Trainers

Melanie

Post Image

Melanie


Melanie is opgegroeid in Amsterdam en is al op bijna alle continenten geweest. Na het behalen van haar propedeuse SPH is Melanie op haar twintigste naar Tenerife afgereisd om in een bar en duikschool te werken. Op haar drieëntwintigste besloot ze toch om haar hbo diploma in vrijetijdsmanagement te behalen. Dit sloot mooi aan op haar werk in de evenementenindustrie waar ze op haar achttiende al in was beland.

Melanie pakte het grootschalig aan, want ze produceerde de meest unieke festivals in Nederland. Daarnaast ontwikkelde Melanie in samenwerking met Stichting M (meld misdaad anoniem) en Stichting W de workshop High Impact crime. Met deze workshop liet ze jongeren op scholen inzien wat de gevolgen van overvallen en geweldsdelicten zijn en wat de gevolgen voor de slachtoffers maar ook voor de daders zijn. “We bespraken wat hun eigen rol hierin kan zijn. Want wat doe je als je weet dat iemand misdaden pleegt? Ook gingen we de discussie met jongeren aan over het (anoniem) melden van misdaad. We lieten ze inzien dat zij zelf hun verantwoordelijkheid kunnen nemen om criminaliteit te stoppen. Het was een geweldige ervaring.”

Challenge Day Leader worden was voor Melanie dan ook een droom die haar op het lijf geschreven is. “Ik heb altijd met jongeren willen werken. Ik wil geen dingen uit handen nemen, maar jongeren hun eigen kracht laten vinden. Ik wil ze laten inzien hoe sterk ze zijn en wat ze allemaal kunnen. Hoe rot de situatie soms is of hoe zwaar het leven kan zijn, het leven is absoluut de moeite waard! Door de activiteiten die we tijdens een Challenge Day doen, geloof ik dat we jongeren gereedschappen kunnen geven om ze sterker te maken en ze sterker door het leven te laten gaan. Bovendien geeft het mij de kans om jongeren écht te zien. Ik wil dat jongeren weten dat ze waardevol zijn en dat ze gezien mogen worden.”

Als je Melanie echt zou kennen dan zou je weten dat haar levensmotto is: Doe maar rustig, het komt wel goed. “Dat zei mijn vader altijd en dat zeg ik ook altijd tegen mezelf als dingen lastig zijn.” Daarnaast vindt Melanie het geweldig om te zingen, ook al mist ze soms volledig de juiste toon. Naast dat Melanie een avonturier is, is ze altijd eerlijk,
heel positief ingesteld, nuchter en een echte doorzetter. Haar grootste helden ziet ze terug tijdens een Challenge Day. “Jongeren of volwassenen die hun dromen najagen en daarvoor risico’s nemen zijn mijn helden. Of dit nu is om de wereld te verbeteren of voor persoonlijke doeleinden. Wanneer je een droom of idee hebt en daarvoor alle risico’s neemt en je in je droom blijft geloven terwijl je omgeving je misschien niet begrijpt, vind ik dat heldhaftig!”